Serat Pangeran Sambernyawa

ndak bundeli ing lembaran-lembaran mori

janji suci kang kawuri

kang wus lumaku ing padang penguripan

tansah amemaya ing wewangunan

pesanggrahan

kong arga gambar anyekseni

asta panjenengan nglukis gegambaran agesang

gading mas rinekso ing budi

jumangkah mecak-i dalan karang padesan

sumunaring surya

tetesing embun ngrekso ati temlawung

adhem, ayem, tentrem

kanthi gegondelan kekancingan suci

tinggalan Dalem Gusti Kanjeng Pangeran Sambernyawa

serat gambuh asmaradana kinanti lan mijil kang kawujud

winengku ing budi

tinitis wonten ing sakjroning kalbu

jabang bayi kang mijil ing tlatah arga gambar

 

Gunung Gambar, 01-01-2011

2 thoughts on “Serat Pangeran Sambernyawa

    • niku, namung ingkang nyerat kulo pinyampak .. geguritan ingkang kulo paringi judul “Serat Pangeran Sambernyawa” … h.eh.e.he amargi saking hormat kulo dumateng RM Said .. suwun

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s